Operaattorit

SensuuriWiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tälle sivulle on pyritty kasaamaan lista Suomessa toimivista operaattoreista, jotka tarjoavat Internet-palvelua, joko kiinteän verkon laajakaistayhteyksinä, langattomina laajakaistayhteksinä tai matkapuhelinverkon 3G-yhteyksinä.

Operaattori Yhteystapa Suodattaako Suodatustapa, jos suodattaa Kommentteja
24 Online Kiinteä laajakaista[1] Ei 24 Onlinen toimitusjohtaja ilmoitti, että palveluntarjoajan tehtävä ei ole rajoittaa asiakkaan internet-käyttöä.
DNA Kiinteä laajakaista[1] Kyllä läpinäkyvä välityspalvelin[2]
3G Kyllä läpinäkyvä välityspalvelin[2]
Elisa Kiinteä laajakaista[1] Kyllä nimipalvelu
3G Kyllä nimipalvelu
FSP (surffi.net) Kiinteä laajakaista Ei
Funet Kiinteä verkko Ei
Gohome Kiinteä laajakaista Ei
KPO Kiinteä verkko Kyllä nimipalvelu
Kymp.net Kiinteä laajakaista Kyllä nimipalvelu + DNA:n välityspalvelin[3]
Maxisat Kiinteä verkko Ei
MPY Kiinteä laajakaista Kyllä nimipalvelu + DNA:n välityspalvelin[3]
Nebula Kiinteä laajakaista Ei Asiakaspalvelun vastaus 15.2.2008: "Toistaiseksi tuo lista ei ole meillä käytössä, tarkempaa aikataulua tällä hetkellä tuon listan käyttöönotosta ei valitettavasti ole. Viimeistään siinä vaiheessa, jos laki jossakin vaiheessa näin edellyttää, otamme tuon listan myös käyttöön."
Netikka Kiinteä laajakaista Kyllä nimipalvelu Ei näytä lain vaatimaa tiedotesivua, ainakaan kaikien suodatettujen osoitteiden kohdalla.
Saunalahti Kiinteä laajakaista Epäselvä[4] Ainakin osassa liittymiä on DNS-sensuurilista käytössä. Asiakaspalvelu ei ole vastannut 25.2.2008 mennessä 14.2. lähetettyyn tiedusteluun.
Alueverkko[5] Ei
3G / GPRS Ei
Sonera Kiinteä laajakaista[1] Ei Suodatus aloitetaan maaliskuussa.
@450  ?  ? Digitan @450-verkko, mahdollinen käytetty suodatustekniikka ja osoitteiden reititys tuntematon.
3G / GPRS Ei
SSP Kiinteä laajakaista Kyllä/Ei läpinäkyvä välityspalvelin[2] Yksityisliittymiä suodatetaan. Yritysliittymiä ei suodateta.
Tampereen puhelin Kiinteä laajakaista Kyllä läpinäkyvä välityspalvelin[2] Käytännössä DNA:n runkoverkossa oleva suodatus.
Telekarelia Kiinteä laajakaista Ei
TNNet Kiinteä laajakaista Ei Oli käytössä, mutta tällä hetkellä ei
Welho Kiinteä laajakaista Kyllä nimipalvelu + DNA:n välityspalvelin[3]


Alaviitteiden selitykset

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 ADSL, VDSL, Kiinteä ethernet, HomePNA, Kaapeli
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 Suodatus poikkeaa nimipalvelua käyttävistä suodatuksista, sillä osa nimipalvelussa suodatetuista vaikuttaa suodattamattomilta DNA:lla.
  3. 3,0 3,1 3,2 Myös muiden operaattoreiden liikenteestä osa kulkee DNA:n runkoverkossa ja joutuu siten DNA:n läpinäkyvällä välityspalvelimella tehtävään suodatukseen. Periaatteessa tämä ei näy silloin, jos molemmat operaattori suodattavat samalla listalla, mutta toteutusten erilaisuudesta ja mahdollisista suodatuslistan päivitysaikaeroista johtuen myös DNA:n suodatus voi näkyä.
  4. Ilmeisesti osassa liittymistä on sama suodatus kuin Elisan kiinteissä laajakaistoissa. Saunalahden ohjeiden mukaan asennettua liittymää se suodateta.
  5. Ethernet
Sitemap